Daca vrei un gadget tare in materie de jocuri, ai de ales intre Xbox One si PlayStation 4. Afla care sunt avantajele fiecarui produs.
Gamerii sunt pusi la grea incercare, toamna asta. Au de ales intre Xbox One si PlayStation 4, doua gadgeturi care apar dupa o lunga asteptare si care isi propun sa schimbe modul in care ne jucam.
PlayStation 4 costa 399 de dolari, cu 100 mai putin decat Xbox One. S-a lansat pe 15 noiembrie in SUA, iar pe 29 va fi prezent si in Europa. Xbox One va ajunge pe 22 noiembrie in majoritatea tarilor de pe glob.
Cei care isi doresc un gadget de ultima ora trebuie sa compare cu atentie specificatiile celor doua produse si sa aiba in vedere diferentele. Xbox One si PlayStation 4 sunt mai degraba asemanatoare decat diferite. Pe partea de design, Xbox este mai mare si mai grea, insa ambele au aspect glossy.
PlayStation 4 pare un mai puternic, din punctul de vedere al specificatiilor, insa are nevoie de accesoriul PlayStation Camera, care costa 59 de dolari in SUA. Xbox One include senzorul Kinect care detecteaza miscare.
Cei de la Digital Foundry spun ca principala diferenta dintre Xbox One si PlayStation 4 tine de RAM. PS4 foloseste 8GB de RAM GDDR5, in timp ce Xbox One vine tot cu 8GB de RAM, insa DDR3. Iar G-ul din fata conteaza enorm. GDDR5 din PS4 este acelasi timp de RAM folosit in placile video si e optimizat pentru sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca noua jucarie de la Sony. Digital Foundry sustine chiar ca GPU-ul lui PS4 ar avea cu 50% putere de procesare grafica mai mare decat in cazul Xbox One.
PS4 pare o masinarie de jocuri mai buna decat Xbox One daca ne mai gandim la un aspect: PS4 ruleaza unele jocuri la o rezolutie nativa mai mare decat Xbox One.
Iata cum se vede Battlefield 4, in paralel, pe PlayStation 4 si pe Xbox One:
Pentru mai multe informatii, aceasta este lista comparata a specificatiilor, dupa cnet.
sursa
Deserturi sanatoase pentru copii
Deserturi sanatoase copii
Deserturile cu adevarat sanatoase pentru copii sunt cele facute in casa, de mana ta si a prichindelului deopotriva. In acest fel stii exact ce contin prajiturile si poti controla cantitatea de zahar din ele. De asemenea, eviti conservantii si alte E-uri nocive care se gasesc adesea in dulciurile de la cofetarie sau cele ambalate din comert. Iata cateva trucuri cu ajutorul carora sa facideserturi sanatoase pentru copilul tau!
Foloseste cat mai multe fructe!
Copiilor nu le plac intotdeauna fructele simple, naturale. Insa le poti masca cu usurinta sub forma unor deserturi delicioase. Le poti tavali in putina crema de ciocolata, le poti integra din plin in prajituri sau in creme de fructe facute de tine. Fii creativa si fa tot felul de topping-uri pentru a tavali bucati de fructe in ele ( caramel, ciocolata, putina frisca etc.).
Inghetata naturala, chiar la tine acasa!
In sezonul cald micutii abia asteapta sa savureze gustul inghetatei. Evita sa ii cumperi inghetata micutului si fa-o chiar tu. In acest fel poti inlocui zaharul nociv cu fructe din plin si poti pune un strop de miere pentru a o indulci. In plus poti face o multime de combinatii super, iar daca mai esti si creativa si le aranjezi frumos in forme sau pe betisoare speciale pentru copii, micutii vor fi incantati.
Prepara budinci, creme, orez sau gris cu lapte!
Acestea pot deveni unele dintre deserturile lor preferate daca esti isteata si le introduci de cand sunt mici pe post de deserturi. Ele sunt cremoase si dulci si te poti juca cu ele si din cand in cand poti adauga fructe uscate sau fructe proaspete in ele.
Opteaza pentru fructe proaspete si uscate!
Atat fructele proaspete, cat si cele uscate pot fi servite in sine ca desert, insa atunci cand nu mai ai idei, adauga-le in creme sau iaurturi si transforma-le in deserturi delicioase. Poti face biscuitei din cereale integrale si fructe uscate sau fursecuri cu miere si fructe, ceea ce ii va incanta pe copii. Important este sa fii creativa si sa faci tot soiul de combinatii intre ingrediente proaspete si sanatoase!
Inlocuieste zaharul cu alternative sanatoase!
Zaharul este un dusman puternic al sanatatii si un aliment adorat de copii! Insa gustul lui, atat de dependent, poate fi substituit cu alte ingrediente, mult mai sanatoase:
- miere
- sirop de artar
- mirodenii (condimente - scortisoara, nucsoasa, cardamon, vanilie etc.).
Nu face un obicei din desert!
Nu este indicat sa il obisnuiesti pe copil cu ideea ca va primi un desert dupa fiecare masa! Nu este indicat si nici sanatos sa faci din dulciuri o rutina zilnica. Medicii sustin ca este suficient sa ii dai un desert o data pe zi de 3-4 ori pe saptamana si atat. Bineinteles ca aici nu intra si fructele, care pot fi servite zilnic, insa ca gustari de sine statatoare, fara adaosuri de zahar sau de alte ingrdiente!
Implica copilul in realizarea deserturilor!
Cel mai bine este sa il pui pe cel mic sa te ajute si sa gateasca impreuna cu tine dulciurile si deserturile. Faceti din prepararea lor un joc si o distractie si fiti mereu creativi! Este o oportunitate sa ii vorbesti despre cum se fac dulciurile sanatoase. Explica-i diferenta dintre alimente sanatoase si nocive pentru sanatate.
De asemenea, explica-i ca alimentele pe care le consuma trebuie sa ii asigure toate elementele nutritive pentru a creste mare si sanatos si ca nu toate sunt asa. Da-i exemple concrete pentru a sti de ce anume trebuie sa se fereasca si explica-i ce anume provoaca ele: dureri de burtica, lipsa de energie pentru joaca, oboseala etc.
Nu conditiona niciodata desertul de alte mese sau de ceea ce face copilul!
Niciodata sa nu ii spui copilului ca va primi o prajitura daca se poarta frumos in public sau ca ii dai dulce daca mananca tot la o masa. Incurajezi obiceiuri alimentare proaste la copil si risti sa il supraalimentezi si sa ii dai mai multe calorii decat are nevoie pentru varsta si greutatea sa si sa devina astfel obez.
In plus, daca ii spui o data ca ii dai prajiturica daca papa tot din farfurie va astepta ca de fiecare data cand mananca tot sa primeasca recompensa dulce. Ai putea avea probleme si va incerca sa opuna rezistenta in a manca tot daca nu ii dai bombonica mult asteptata.
sursa
Abonați-vă la:
Postări (Atom)