5 mituri legate de sport


Atunci cand vrei sa slabesti cu orice pret trebuie sa fii bine informata, asa ca Prevention distruge 5 dintre miturile cel mai des intalnite, legate de sport si slabit.

Mit 1: Arzi mai multe calorii daca faci sport pe stomacul gol

Nu te astepta la miracole, caci corpul tau arde acelasi numar de grasimi si carbohidrati fie ca ai stomacul plin sau gol. In studiile recente exista intr-adevar o diferenta de calorii, dar aceasta este aproape insesizabila. Oricum, acestea se vor compensa cu masa pe care o servesti dupa ce faci miscare.

Mai mult, daca ai stomacul gol, inseamna ca organismul nu va avea de unde sa se alimenteze cu energie si vei renunta mult mai repede la exercitii, riscand sa nu arzi numarul de calorii stabilit.

Se estimeaza ca, fara sa mananci inainte, poti sa faci miscare pentru 30-45 minute, perioada care va creste considerabil daca vei consuma o gustare formata dintr-o banana sau un baton dincereale cu 1-2 ore inainte de exercitiul in sine.

Mit 2: Mersul lejer slabeste

Orice fel de miscare este benefica, dar daca vrei sa slabesti este bine sa maresti ritmul. Mersul iti imbunatateste sensibilitatea la insulina, creste energia, reduce stresul si scade tensiunea arteriala, dar pentru a pierde kilograme trebuie sa fii ceva mai energic.

Si pe masura ce trece timpul, ai grija sa nu ramai mereu la acelasi nivel, trebuie mereu sa cresti intensitatea sau durata exercitiului, putin cate putin.

Mit 3: fie ca mergi fie ca alergi, arzi acelasi numar de calorii

Studiile de laborator arata ca alergand arzi cu 30% mai multe calorii decat mergand, asa ca acest mit este in mod clar spulberat. Asta pentru ca alergatul necesita mai mult efort, ceea ce iti va solicita mai mult muschii.

In timp ce alergi, iti ridici greutatea corpului cu fiecare pas, in timp ce atunci cand mergi, un picior ramane plasat intotdeauna pe sol.

Mit 4: Poti transforma grasimea in muschi si invers

Acest lucru este imposibil, intrucat muschii si grasimea sunt doua tesuturi total diferite. Poti avea aceasta impresie in jurul varstei de 30 ani, atunci cand masa musculara incepe sa scada daca nu este intretinuta prin activitati sportive regulate.

Rata metabolismului scade cu 3% la fiecare 10 ani, indeajuns incat sa se adauge aproximativ 10 kilograme de-a lungul vietii. Grasimea se depoziteaza in zonele unde inainte aveai muschi bine definiti, precum partea din spate a bratelor. Femeile au mai multe celule grase in aceasta zona si pe masura ce muschii dispar, ele se inmultesc.

De aceea, un program sportiv complex include doua parti: o parte cardio, care sa arda grasimea, si o parte de tonifiere a muschilor.

Mit 5: Muschii "cantaresc" mai mult decat grasimea

La fel ca in cazul fulgilor si al cuielor, un kilogram de muschi cantareste la fel de mult ca un kilogram de grasime. Diferenta o face volumul ocupat de fiecare in parte, caci muschii sunt mai compacti decat celulele grase.

Cel mai bine este sa iti masori masa musculara cu un aparat special, care se gaseste in farmacii si centre de sanatate, astfel incat sa vezi daca te afli in sfera normala, sanatoasa. Daca nu, trebuie sa mergi neaparat la sala pentru a intra in proportiile normale.

Nu uita: muschii au nevoie de mai multe calorii pe zi; cu cat sunt mai multi, cu atat vor arde mai multe calorii, iar tu vei slabi mai repede.


sursa 


Xbox One vs. PlayStation 4

Daca vrei un gadget tare in materie de jocuri, ai de ales intre Xbox One si PlayStation 4. Afla care sunt avantajele fiecarui produs.

Gamerii sunt pusi la grea incercare, toamna asta. Au de ales intre Xbox One si PlayStation 4, doua gadgeturi care apar dupa o lunga asteptare si care isi propun sa schimbe modul in care ne jucam.

 PlayStation 4 costa 399 de dolari, cu 100 mai putin decat Xbox One. S-a lansat pe 15 noiembrie in SUA, iar pe 29 va fi prezent si in Europa. Xbox One va ajunge pe 22 noiembrie in majoritatea tarilor de pe glob.



Cei care isi doresc un gadget de ultima ora trebuie sa compare cu atentie specificatiile celor doua produse si sa aiba in vedere diferentele. Xbox One si PlayStation 4 sunt mai degraba asemanatoare decat diferite. Pe partea de design, Xbox este mai mare si mai grea, insa ambele au aspect glossy.

PlayStation 4 pare un mai puternic, din punctul de vedere al specificatiilor, insa are nevoie de accesoriul PlayStation Camera, care costa 59 de dolari in SUA. Xbox One include senzorul Kinect care detecteaza miscare.

Cei de la Digital Foundry spun ca principala diferenta dintre Xbox One si PlayStation 4 tine de RAM. PS4 foloseste 8GB de RAM GDDR5, in timp ce Xbox One vine tot cu 8GB de RAM, insa DDR3. Iar G-ul din fata conteaza enorm. GDDR5 din PS4 este acelasi timp de RAM folosit in placile video si e optimizat pentru sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca noua jucarie de la Sony. Digital Foundry sustine chiar ca GPU-ul lui PS4 ar avea cu 50% putere de procesare grafica mai mare decat in cazul Xbox One.

PS4 pare o masinarie de jocuri mai buna decat Xbox One daca ne mai gandim la un aspect: PS4 ruleaza unele jocuri la o rezolutie nativa mai mare decat Xbox One.

Iata cum se vede Battlefield 4, in paralel, pe PlayStation 4 si pe Xbox One:

Pentru mai multe informatii, aceasta este lista comparata a specificatiilor, dupa cnet.




sursa


Deserturi sanatoase pentru copii

Deserturi sanatoase copii



Deserturile cu adevarat sanatoase pentru copii sunt cele facute in casa, de mana ta si a prichindelului deopotriva. In acest fel stii exact ce contin prajiturile si poti controla cantitatea de zahar din ele. De asemenea, eviti conservantii si alte E-uri nocive care se gasesc adesea in dulciurile de la cofetarie sau cele ambalate din comert. Iata cateva trucuri cu ajutorul carora sa facideserturi sanatoase pentru copilul tau!




Foloseste cat mai multe fructe!

Copiilor nu le plac intotdeauna fructele simple, naturale. Insa le poti masca cu usurinta sub forma unor deserturi delicioase. Le poti tavali in putina crema de ciocolata, le poti integra din plin in prajituri sau in creme de fructe facute de tine. Fii creativa si fa tot felul de topping-uri pentru a tavali bucati de fructe in ele ( caramel, ciocolata, putina frisca etc.).



Inghetata naturala, chiar la tine acasa!

In sezonul cald micutii abia asteapta sa savureze gustul inghetatei. Evita sa ii cumperi inghetata micutului si fa-o chiar tu. In acest fel poti inlocui zaharul nociv cu fructe din plin si poti pune un strop de miere pentru a o indulci. In plus poti face o multime de combinatii super, iar daca mai esti si creativa si le aranjezi frumos in forme sau pe betisoare speciale pentru copii, micutii vor fi incantati.




Prepara budinci, creme, orez sau gris cu lapte!


Acestea pot deveni unele dintre deserturile lor preferate daca esti isteata si le introduci de cand sunt mici pe post de deserturi. Ele sunt cremoase si dulci si te poti juca cu ele si din cand in cand poti adauga fructe uscate sau fructe proaspete in ele.







Opteaza pentru fructe proaspete si uscate!

Atat fructele proaspete, cat si cele uscate pot fi servite in sine ca desert, insa atunci cand nu mai ai idei, adauga-le in creme sau iaurturi si transforma-le in deserturi delicioase. Poti face biscuitei din cereale integrale si fructe uscate sau fursecuri cu miere si fructe, ceea ce ii va incanta pe copii. Important este sa fii creativa si sa faci tot soiul de combinatii intre ingrediente proaspete si sanatoase!


Inlocuieste zaharul cu alternative sanatoase!

Zaharul este un dusman puternic al sanatatii si un aliment adorat de copii! Insa gustul lui, atat de dependent, poate fi substituit cu alte ingrediente, mult mai sanatoase:
  • miere
  • sirop de artar
  • mirodenii (condimente - scortisoara, nucsoasa, cardamon, vanilie etc.).


Nu face un obicei din desert!

Nu este indicat sa il obisnuiesti pe copil cu ideea ca va primi un desert dupa fiecare masa! Nu este indicat si nici sanatos sa faci din dulciuri o rutina zilnica. Medicii sustin ca este suficient sa ii dai un desert o data pe zi de 3-4 ori pe saptamana si atat. Bineinteles ca aici nu intra si fructele, care pot fi servite zilnic, insa ca gustari de sine statatoare, fara adaosuri de zahar sau de alte ingrdiente!





Implica copilul in realizarea deserturilor!

Cel mai bine este sa il pui pe cel mic sa te ajute si sa gateasca impreuna cu tine dulciurile si deserturile. Faceti din prepararea lor un joc si o distractie si fiti mereu creativi! Este o oportunitate sa ii vorbesti despre cum se fac dulciurile sanatoase. Explica-i diferenta dintre alimente sanatoase si nocive pentru sanatate.

De asemenea, explica-i ca alimentele pe care le consuma trebuie sa ii asigure toate elementele nutritive pentru a creste mare si sanatos si ca nu toate sunt asa. Da-i exemple concrete pentru a sti de ce anume trebuie sa se fereasca si explica-i ce anume provoaca ele: dureri de burtica, lipsa de energie pentru joaca, oboseala etc.


Nu conditiona niciodata desertul de alte mese sau de ceea ce face copilul!

Niciodata sa nu ii spui copilului ca va primi o prajitura daca se poarta frumos in public sau ca ii dai dulce daca mananca tot la o masa. Incurajezi obiceiuri alimentare proaste la copil si risti sa il supraalimentezi si sa ii dai mai multe calorii decat are nevoie pentru varsta si greutatea sa si sa devina astfel obez.

In plus, daca ii spui o data ca ii dai prajiturica daca papa tot din farfurie va astepta ca de fiecare data cand mananca tot sa primeasca recompensa dulce. Ai putea avea probleme si va incerca sa opuna rezistenta in a manca tot daca nu ii dai bombonica mult asteptata.

sursa

Activitati in aer liber

Jocuri si Activitati in aer liber



Baba-oarba




Cati copii pot participa: incepand de la un grup de 5 copiiMateriale necesare: o esarfaCum se joaca?Copiii vor forma un cerc, insa intai se alege un copil care se leaga la ochi cu o esarfa prin care nu poate sa vada, dupa care incepe sa se invarta, sa prinda un copil din cerc si sa ghiceasca pe cine a prins. Jocul continua cu cel care a fost prins.


Baloane magice




Cati copii pot participa: incepand de la un copilCopiii iubesc baloanele de sapun magice, inspecial intr-o zi de vara calduroasa. Cine poate sufla cele mai mari baloane? Cine poate captura cele mai multe baloane? Iata cateva retete de baloane magice:Baloane normale:
2 linguri de sapun lichid de vase
235 ml de apa

Baloane dulci:
1 lingura sirop de porumb
2 linguri sapun lichid de vase
235 ml de apa

Baloane magice:
1 lingura glicerina
2 linguri sapun lichid de vase
255 ml de apa

Baloane colorate:
235 ml vopsele tempra
2 linguri sapun lichid de vase
1 lingura amidon lichid

Sugestii pentru prepararea solutiilor pentru baloane:- pentru cele mai bune rezultate, ingredientele se amesteca cu o zi inainte de folosire- NU folositi reteta de Baloane dulci daca aveti in curte sau in vecinatate albine sau viespi- daca nu aveti sirop de porumb in casa, puteti folosi zahar sau miere de albine- folositi vopsea tempra care iese la spalare


Limbo cu apa




Cati copii pot participa: minim 3 copiiMateriale:
furtun de apa
CD player

Cum se joaca:Limbo este dansul care te obliga sa treci pe sub bara fara sa atingi solul cu mainileAcest joc poate fi jucat si pe gazon iar dansatorii vor fi copiii. Si pentru a fi mai distractiv si mai interesant, veti avea nevoie este un furtun pentru apa cu flux direct si constant. Utilizati fluxul continuu de apa ca batul pentru limbo. Copii trebuie sa treaca sub jetul de apa, fara sa se ude. Jetul de apa va fi coborat putin cate putin dupa ce fiecare copil a trecut pe dedesubt.Atentie: copii nu au voie sa se tarasca pe jos pentru a trece trecut sub jetul de apa! In cazul in care terenul este prea ud si alunecos pentru copii, pentru a-si arcui spatele in timpul trecerii pe sub jet, ii puteti sala sa se aplece in fata; astfel jocul nu va fi la fel de periculos si nimeni nu va fi ranit. Puteti de asemenea sa asezati pe pamant covorase din cauciuc, sau ceva care ar putea avea un pic de tractiune pentru picioare ude si alunecoase.

Identificarea amprentelor




Cati copii pot participa: incepand de la 4 copii
Materiale:
picioarele copiilor
vopsea lavabila tempra (diferite culori)
o placa de lemn invelita cu hartie
marker

Cum se joaca:Acesta este un joc distractiv care permite copiilor sa vada daca intr-adevar amprentele picioarelor sunt diferite - la fel ca si amprentele mainilor.
Pasul Unu: Impartiti-va in doua echipe. Fiecare persoana de la fiecare echipa trebuie sa isi inmoaie bine o talpa in vopsea, sa faca o amprenta curata pe placa de lemn, iar la urma sa isi scrie numele pe o eticheta.Etapa a doua: Echipa care termina prima imprimarea talpilor castiga. Dar sa fiti atenti cind alergati inapoi, poate fi un alunecos! Pentru a va distra suplimentar, vedeti daca isi pot identifica prietenii dupa amprente, dar fara a verifica etichetele cu nume.Puteti incerca de asemenea si cu identificarea amprentelor de la maini.

Jos, jos, jos!




Cati copii pot participa: minim 4 copii
Materiale:
o minge

Cum se joaca:Se incepe cu o minge de tenis care se arunca continuu, de la un jucator la altul pana cand cineva scapa mingea, iar atunci tu vei striga "Jos într-un genunchi”; daca aceeasi persoana scapa mingea a doua oara, vei striga "Jos pe ambii genunchi ", daca o scapa din nou, strigi: "Jos, pe un cot", urmat de “Jos pe ambele coturi" a patra oara, si “Jos pe barbie” a cincea, dupa care jucatorul respectiv va fi eliminat.
Atentie: jocul se continua din pozitia respectiva (in genunchi, cot, etc.).



Sotron chinezesc




Cati copii pot participa: minim 2 copiiMateriale:
10 betisoare de 30 cm lungime fiecare

Cum se joaca?Acest joc traditional chinezesc este similar cu sotronul.
Fiecare jucator sau echipa (a cate 2) are 10 betisoare a cate 30 cm lungime. Acestea sunt asezate pe jos ca o scara, la o distanta de aproximativ 10 cm unul de altul (o scara pentru fiecare jucator sau echipa).
Un jucator din fiecare echipa incepe sa faca salturi (pe un picior) peste bete fara a atinge vreunul dintre ele. In cazul in care un bat este atins, jucatorul este descalificat.
In cazul in care jucatorul a sarit peste toate betele, el se va intoarce, va lua ultimul betisor si continuand pe acelasi picior va sari inapoi peste cele 9 ramase. Jocul continua pana cand toate betele sunt luate.Atentie: un jucator este descalificat daca pune ambele picioare pe sol, in orice moment in timpul saltului, sau daca atinge un betisor cu piciorul.

Barbieritul baloanelor




Cati copii pot participa: minim 3 copiiMateriale:
baloane mici
crema de ras
cutite din plastic

Cum se joaca?Fiecare jucator primeste un balon umflat, acoperit cu crema (spuma) de ras. In acelasi timp, toti jucatorii incep sa barbiereasca balonul fara sa il sparga. Jucatorul care termina primul si are balonul intact, este numit castigator.



Tarile




Cati copii pot participa: minim 5 copiiMateriale necesare:
creta
minge

Cum se joaca?Se deseneaza cu creta un cerc mare pe asfalt si se feliaza, cum sunt triunghiurile de branza. Fiecare copil isi alege numele unei tari si il scrie pe felia lui. Cand incepe jocul fiecare sta in "tara lui", cineva arunca o minge cat mai sus, pe verticala, strigand: "sa iasa, sa iasa la atac........Bulgaria... [la alegere]. "Bulgaria" trebuie sa prinda mingea, iar ceilalti copii fug fiecare in ce directie doreste. Ideea este sa existe o distanta cat mai mare intre toti ceilalti si cel care trebuie sa prinda mingea, pentru ca, odata ce "Bulgaria" a pus mana pe minge poate sa "impuste" [adica sa atinga] cu ea pe orice, de obicei pe cel care este cel mai aproape si este sigur ca poate sa il loveasca cu mingea.
E cam ca la ratele si vanatorii, numai ca cel vizat nu are voie sa se miste din acel loc [se poate feri, miscandu-si corpul pentru a evita mingea, dar nu si picioarele]. Daca cel vizat este atins, Bulgaria ii va "taia" o bucata mica din tara, ca prada de razboi. Daca Bulgaria nu a reusit sa il atinga cu mingea pe cel ales va trebui sa-i cedeze acestuia o mica parte din "tara" sa. Apoi, dupa "imparteala" acesta din urma, fie ca e atins cu mingea sau nu, va lansa din nou, alegand "tara" care va trebui sa prinda mingea. Ideea este ca va castiga cel care castiga cele mai multe "teritorii". Fireste, se vor alege denumirile tarilor in functie de dorinta si imaginatia fiecaruia.


Trecea un print calare




Cati copii pot participa: minim 5 copiiCum se joaca?"calare, calare, trecea un print calare i-ha io
El cauta sa se-nsoare, insoare, insoare, el cauta sa se-nsoare, i-ha, iosi pe cine o dori, o dori, o dori, si pe cine o dori, i-ha, iope domnisoara (x-ulescu), x-ulescu, x-ulesc, de domnisoara x-ulescu, iha, io"Este un joc de "petit". Printul vine in fata unei domnisoare, in timp ce se canta, ii spune numele si ingenuncheaza.
Daca domnisoara ii ofera mana inseamna ca a acceptat cererea in casatorie si astfel devenea ea print si trebuia sa peteasca o alta fata.
sau "printre munti si printre vai trece o carutzasi din toate fetele tu esti cea mai draguta" Tot asa, unul din copii este petitorul, vine in fata grupului de fete si alege una , apoi se luau "amandoi" (grupul poate fi format doar din fete) de brat in sens invers si se invart in timp ce se canta :
"asta-mi place, asta o vreau
asta tie, tie nu ti-o dau"Apoi cea aleasa alege la randul ei pe altcineva, dar de obicei se schimba "cererea in casatorie" adica se poate spune:
"printre munti si printre vai, trece o batistasi din toate fetele, tu esti ochelarista" (daca fata de petit are ochelari). Si tot asa, se pot inventa multe lucruri, ideea este sa rimeze.
Un alt exemplu:
"printre munti si printre vai
trece un baticsi din toate fetele,tu ai un gagic... "Mare parte din amuzament consta in a fi cat mai original la inventat versuri de petit.


1,2,3 la perete stai!




Cati copii pot participa: minim 4 copiiCum se joaca?Un copil se pune cu fata la perete iar ceilalti in spatele lui la o oarecare distanta, se trage o linie sau un punct de reper. Copilul care se pune cu fata la perete striga "1,2,3, la perete STAI!" si in cand spune STAI se intoarce brusc. In timp ce era cu fata la perete copiii incercau sa se apropie de el, dar cand se intorcea, pe cine vedea ca a miscat il intorcea inapoi la linie sau punctul de reper. Si tot asa pana ce un copil reuseste sa ajunga si sa-l atinga fara sa fie vazut. Copilul care ajunge primul se pune la perete si totul o ia de la inceput.Asteptam impresiile si ideile voastre, sau scenarii de noi joculete de aer liber la topicul special de pe forum

sursa

Jocuri copii

Acul plutitor

Cati copii pot participa: minim 2 copii

Materiale necesare:
apa
un castron
o pagina de ziar
ac de cusut
detergent lichid

Cum se joaca?

  • Taiati o bucata de ziar de aproximativ 5 cm patrati.
  • Umpleti castronul cu apa si asezati ziarul pe suprafata apei.
  • In centrul ziarului puneti acul, si cu grija impingeti colturile ziarului incet in apa.
  • Dupa ce ziarul se umezeste si se scufunda, acul va ramane la suprafata apei plutind.
  • Acum, adaugati o picatura de detergent lichid in apa la marginea vasului.
  • Observati cum acul se scufunda rapid!
Nota: Tensiunea suprafetei a facut posibila plutirea acului. Acul a fost sustinut de apa, iar detergentul a fost cel care a provocat o întrerupere a tensiunii suprafetei din jurul acul, acesta scufundandu-se.


Aruncarea cartilor

Cati copii pot participa: minim 2 copii

Materiale necesare:
Palarie
Carti de joc

Cum se joaca?

  • Asezati palaria pe podea in mijlocul camerei.
  • Copilul trebuie sa stea la o distanta de cel putin 1 metru jumatate de palarie, dupa care incercati sa aruncati cate o carte de joc in palarie.
  • Monitorizati cate carti au intrat in palarie si cate nu (puteti face runde a cate 20 de carti), apoi jucati din nou, incercand sa va imbunatatiti rezultatele, atat ale dumneavoastra dar si ale copilului.

Pentru doi jucatori, este ideal sa aveti carti de joc separate pentru a nu le incurca: rosu si negru.

O alta varianta: Fiecare jucator primeste cate un set de carti de joc, si ori de cate ori unul dintre ei va nimeri o carte in palarie, va mai avea dreptul la o aruncare. Iar la final, primul jucator care ramane fara carti este numit castigator.

Cutia misterelor

Cati copii pot participa: minim 4 copii

Materiale necesare:
o varietate de obiecte
o cutie mare de carton
o fata de masa sau un prosop
o hartie si creion pentru fiecare jucator

Cum se joaca?

Alegeti un numar mare de obiecte si puneti-le intr-o cutie mare de carton. Acoperiti-o cu o fata de masa sau un prosop, astfel ca nimeni sa nu poata vedea in cutie. Fiecare participant trebuie sa aiba un creion si hartie pe care va scrie denumirea obiectelor.

Jucatorii trebuie sa bage mana in cutie si sa identifice obiectele. Cand toata lumea a trecut pe la cutie se vor compara obiectele scrise de ei si se va atribui un premiu persoanei care a identificat corect cele mai multe.

Desenati impreuna

Cati copii pot participa: minim 1 copil

Materiale necesare:
  • un creion, culori
  • o hartie

Cum se joaca?

Pentru aceasta activitate veti avea nevoie de creioane sau markere si niste coli hartie. Atat parintele cat si copilul trebuie sa creeze un desen (despre orice), iar apoi fiecare trebuie sa ii spuna celuilalt cat mai multe despre desenul respectiv: ce culori a folosit, ce reprezinta fiecare forma desenata, etc.

Optiuni: pentru a incuraja aceasta activitate, lunar puteti alege una din cele mai bune desene, si sa le expuneti pe un panou.

Ghici !




Cati copii pot participa: minim 4 copii

Materiale necesare:
  • un creion
  • o hartie

Cum se joaca?

Se alege un jucator care incepe. El va scrie un numar intre 1 si 100, si va avea grija ca ceilalti sa nu vada numarul. Dupa care va spune: "Ma gandesc la un numar intre 1 si 100"

Urmatorul jucator va incerca sa ghiceasca, iar primul raspunde, "mai mare" sau "mai mic", dupa caz. Apoi al treilea jucator va ghici, si tot asa in cerc, pana cineva raspunde corect.

Exemplu:

  1. Jucatorul 1: Ma gandesc la numarul ...
  2. Jucatorul 2: Este 45?
  3. Jucatorul 1: Nu, mai mare
  4. Jucatorul 3: Este 74?
  5. Jucatorul 1: Nu, mai mare
  6. Jucatorul 4: Este 94?
  7. Jucatorul 1: Nu, mai mic
  8. Jucatorul 2: Este 93?
  9. Jucatorul 1: Nu, mai mic
  10. Jucatorul 3: Este 80?
  11. Jucatorul 1: Nu, mai mare
  12. Jucatorul 4: Este 83?
  13. Jucatorul 1: Ai ghicit!

Variante:

Nu trebuie ca cifra sa fie neaparat pana la 100. Copiii mai mici se pot juca cu cifre cuprinse intre 10 si 50, iar cei mai mari ar putea sa ajunga si pana la 500 sau chiar mai mult!

Magie dulce!


Cati copii pot participa: minim 2 copii

Materiale necesare:
  • o moneda
  • cateva pachete de zahar sau indulcitor

Cum se joaca?

Acest joc simplu ii incanta pe cei mai mici, iar cei mari se simt mandri de faptul ca pot juca.

Asezati pe masa cateva pachetele mici de zahar sau indulcitor. Apoi, ascundeti o moneda sub un pachet. Mutati repede locul pachetelor, si observati daca copilul dumneavoastra isi poate da seama unde se afla moneda. Din cate incercari va nimeni moneda?

Pentru a va distra si mai bine, puteti manevra pachetele langa marginea mesei si sa scapati moneda în poala. Unde a disparut moneda? Copiii se vor simti ca in prezenta unui mare magician!


sursa1
sursa2
sursa3
sursa4
sursa5
sursa6

Regim alimentar - gastrita

Gastrita este o afectiune medicala care se defineste prin iritatia mucoasei gastrice si are la baza mai multe cauze, majoritatea lor fiind provocate de un stil de viata dezorganizat sau de un consum irational de medicamente.

Principala cauza a gastritei este administrarea prelungita si necontrolata a medicamentelor din categoria antiinflamatoarelor nesteroidiene sau a celor care contin ibuprofen ori aspirina. Si consumul excesiv de alcool, stresul sau infectiile bacteriene pot declansa aparitia gastritei.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Simptome si diagnosticare
  3. Alimente care trebuie evitate in gastrita
  4. Reguli alimentare care ajuta in ameliorarea gastritei
  5. Fructe si legume care diminueaza disconfortul
  6. Proteine

Simptome si diagnosticare

Gastrita este diagnosticata prin numeroase examene medicale, anamneza, adica informatiilor medicale relevante din istoricul personal al pacientului si a stilului de viata pe care il duce, dar si pe baza simptomatologiei manifeste la momentul prezentarii la medic.

Investigatia medicala mai poate cuprinde si alte teste, in vederea stabilirii diagnosticului final, precum analize de sange, endoscopie digestiva superioara sau analiza scaunului.

Exista un tablou simptomatologic variat al gastritei, format in principal din:
- dureri abdominale;
- balonare;
- indigestie;
- inapetenta;
- crampe stomacale, in special dupa masa;
- varsaturi.

Alimente care trebuie evitate in gastrita

Alimentatia sau dieta joaca un rol esential in gestionarea evolutiei bolii si in prevenirea complicatiilor grave, asa cum este ulcerul sau cancerul gastric. Exista cateva restrictii alimentare de care trebuie sa se tina cont pentru a ajuta la procesul de recuperare si la mentinerea unei activitati gastrice in limite normale.

Categorii de alimente care trebuie evitate in gastrita:
- alimentele si condimentele picante (chili, piper etc.);
- prajeli, produse semi-preparate si de tip fast-food;
- muraturi;
- cafea si orice alt produs cu cafeina;
- otet;
- bauturi alcoolice;
- bauturi racoritoare carbogazoase;
- dulciurile si prajiturile - cu unt, ciocolata, gogosi, negrese etc.

Din categoria fructelor si legumelor care trebuie evitate in gastrita se numara:
- ceapa cruda;
- varza;
- broccoli;
- fructe necoapte;
- nuci;
- citrice;
- afine;
- rosii.

In ceea ce priveste consumul de carne si peste, exista cateva restrictii referitoare in special la modul de gatire, deoarece ingreuneaza digestia.
- carnea de vita;
- carnea prajita;
- somon;
- hering.

Reguli alimentare care ajuta in ameliorarea gastritei

Exista cateva trucuri alimentare si recomandari care te pot ajuta sa controlezi mai bine simptomele si evolutia gastritei. Ele sunt utile si in cazul in care gastrita degenereaza in ulcer. Atunci cand simptomele iritatiei mucoasei gastrice nu sunt tratate, boala evolueaza in ulcer.

Lichide

Medicii recomanda consumul a cel putin 8 pahare de apa pe zi. Se pot consuma si alte bauturi, dar fara cafeina. Se poate opta pentru ceaiuri sau sucuri proaspete de fructe (de mere, struguri sau pere) diluate cu apa. Acestea nu ar trebui sa produca niciun disconfort abdominal.

Lichidele ajuta foarte mult digestia si contribuie din plin la reglarea tranzitului intestinal, care se poate dovedi o problema atunci cand suferi de gastrita.

Alimente cu fibre

Pacientii care sufera de gastrita trebuie sa consume portii controlate de fibre, atat solubile, cat si insolubile. Ele contribuie la stimularea procesului de digestie si se regasesc predominant in alimente ca cereale integrale, fasole boabe, legume si fructe nedecojite etc.

Alimente cu amidon

Exista cateva produse alimentare cu amidon, precum painea neagra, pastele din grau integral, taiteii sau macaroanele, fulgii de ovaz, cerealele si cartofii fierti sau piureul care pot fi consumate de persoanele care sufera de gastrita.

Cu toate acestea, versiunile prajite sau uleioase ale acestor alimente sunt contraindicate, deoarece pot agrava gastrita. De exemplu, cartofii si carnea prajite sau chips-urile sunt greu digerabile, provoaca gaze in exces, balonare si dureri abdominale.

Fructe si legume care diminueaza disconfortul

In gastrita, alimentele care duc la ameliorarea disconfortului abdominal includ fructe si legume ca mere, telina, afine, ceapa, usturoi si ceaiuri. Acestea au proprietati antiinflamatorii si contin flavanoide, dar contribuie si la diminuarea inmultirii bacteriei Helicobacter Pylori, care provoaca inflamatia.

Este recomandat sa se consulte medicul inainte de a se consuma astfel de alimente, deoarece exista situatii particulare in care trebuie evitate. De exemplu, aciditatea din ceapa sau usturoi ori cafeina din unele ceaiuri poate agrava, in unele cazuri, simptomele gastritei. Insa exista si cazuri in care pot fi consumate cu limita sau in anumite conditii de preparare.

Cel mai indicat este ca legumele sa se consume gatite sau in combinatii de salate. In orice caz, exista legume care sunt strict interzise bolnavilor de gastrita, precum: broccoli, varza, conopida, rosii si produse din rosii sau muraturi. In afara de acestea, restul pot fi consumate, chiar si in stare naturala.

Proteine

Dieta bogata in proteine nu este recomandata in gastrita. Trebuie evitate preparatele din carne de tipul mezelurilor sau carnurile foarte grase. Si unele leguminoase sunt interzise din cauza continutului prea mare de proteine (fasole boabe, mazare, linte) deoarece conduc la aparitia gazelor, balonarii si la acutizarea crampelor si spasmelor abdominale.

Si acidul continut de lapte si produse lactate poate favoriza aparitia gastritei sau agrava simptomele ei deja existente, mai ales la persoanele care prezinta factori de risc in a dezvolta aceasta afectiune.

Chiar daca este necesara limitarea cantitatii de proteine, ele raman totusi substante nutritive importante si parte esentiala dintr-o dieta echilibrata si trebuie procurate din alimentatie.

Alimentele cu proteine care nu inrautatesc simptomele gastritei sunt carnea de pui sau curcan, fructele de mare, tofu, laptele de soia si unele lactate cu continut scazut de grasimi (lapte, iaurturi, branza).

Stabilirea meniului potrivit pentru pacientii care sufera de gastrita se stabileste impreuna cu un medic gastroenterolog. Meniul se compune pe baza tuturor informatiilor medicale rezultate din analize si anamneza, dar si in functie de alte afectiuni de care poate suferi bolnavul.

sursa

Jucarii de exterior

Pana acum vreo 2 ani tot cumparam jucarii - figurine, printese Disney, diverse personaje, de genul Merida din Brave sau Capitanul Hook din Peter Pan, Baloo, Pluto, Star Wars si altele asemenea.
Problema era ca astia mici, la 7 respectiv 9 ani, devenisera mult prea sedentari si in consecinta, am hotarat sa facem o revolutie a jucariilor: o totala, brusca si aparent neplacuta (la inceput si din punctul copiilor de vedere), catre jucarii de exterior. Mai bine sa se joace afara decat sa ii vad ca stau in fata, in pozitii patrupede, plimband diverse figurine.
In consecinta, ne-am orientat catre role, biciclete, trotinete, tobogan si ce mai puteam depozita in curte. Important era, din punctul nostru de vedere, sa asocieze joaca cu iesitul afara, in parc, in curte, in locuri de joaca in aer liber. Chiar si jucariile de nisip au fost reimprospatate cu noi si interesante colectii... orice pentru a ii atrage afara.
Viitorul ne-a demonstrat ca nu am gresit deloc, cel putin acum cand se joaca, o fac afara, nu intre 4 pereti. Aparent insa orice avantaje comporta si ceva dezavantaje:

  • cand mergem in parc, aratam ca si cum ne-am muta: avem in functie de activitatile preconizate, de la galeti de nisip, pana la greble, trotineta (ca poate ne dam si cu aia), minge, aparatori, casti de protectie (arata ca Anti-Tero, cand ii echipam complet).
  • nu mai poate iesi singur cu ei in parc: este imposibil sa car atatea chestii si sa ii tin si de manute.
  • cand ploua afara sau este frig, atmosfera din casa, este de doliu national
  • spatiul de depozitare necesar, a crescut exponential: altceva este sa stochezi vreo 50 de figurine si altceva sa pui vreo 5 seturi complete de seturi de nisip, unele avand cazmale si lopeti atat de mari, de am putea linistiti sa incercam un tunel pana in Statele Unite, daca nu ne-am pune ceva probleme logistice cu balta aia mare. Nu de alta, dar nu sunt sigur ca Megalodonul ala a disparut de tot.
  • se intampla sa plecam cu foarte multe jucarii in parc si sa ne intoarcem cu foarte putine. Nu m-as supara foarte tare sa fie invers, din nefericire nu prea se intampla.
  • cand iesim cu pistoalele cu apa, nu intelegem de ce ei se joaca si noi plecam uzi din parc. In consecinta am hotarat sa ne cumparam si noi pusti cu apa si sa le aratam ca reciprocitatea it's a bitch.
  • pentru ca s-au obisnuit cu jucariile de vorbeam eu mai sus, acum cand plecam in concediu, trebuie sa le caram dupa noi. Asta ma face sa regret ca nu se mai joaca cu figurine. Pana acum umpleam o plasa. Acum umplem o masina.
Punand in balanta insa toate aceste puncte oarecum negative cu cele mai putin negative, suntem multumiti de directia luata: nu ne mai este frica nici noua si nici lor, ca ne-am putea ingrasa. La cat alergam in parc, ei de noi si noi dupa ei, ar fi imposibil. Inafara de asta, bicicletele le cumparam mult mai rar decat bakuganii spre exemplu. Si chiar daca sunt mai scumpe, cand am tras linie, ne-am dat seama ca suntem pe plus. Nu mai auzim celebrele linii cu "eu ma plictisesc, eu ce fac?". 
Si cel mai important, astia mici nu se mai cearta atat de des si par mult mai fericiti.



Am dat în mintea copiilor: ne-am jucat cu Kinect-ul!

A trecut aproape un an de la lansarea Microsoft Kinect, un accesoriu pe cât de mic, pe atât de spectaculos. Acesta face din Xbox 360, o consolă apreciată inclusiv de gameri, un produs de "family-fun" sau, pe româneşte, divertisment în familie.
Prin lansarea Kinect, Microsoft a câştigat o mulţime de amatori de jocuri controlate gestual, până atunci adepţi ai consolei Nintendo Wii. Ca revers al medaliei, gamerii înrăiţi nu au apreciat deloc această strategie a gigantului din Redmond, considerând că acum acordă prea multă atenţie unor aplicaţii puerile în loc să se dedice jocurilor "hardcore".
După ce ne-am jucat (căci nu putem spune "testat") cu Kinect-ul, am ajuns la concluzia că experienţa pe care ne-o oferă este strâns legată de ambient şi de oamenii care participă la distracţie. Dar mai întâi de toate, iată cei câţiva paşi necesari pentru montarea consolei şi a dispozitivului Kinect (menţionăm că pachetul sosit la redacţie a fost format din consola Xbox 360 Slim cu HDD de 250 GB, perifericul Kinect, un controller de Xbox, cablu de conectare pe Euroscart şi DVD-ul cu jocuri Kinect Adventures).
Microsoft Kinect 
Microsoft Kinect
1. Conectaţi consola la televizorul LCD. Recomandăm conexiunea printr-un cablu HDMI ce trebuie achiziţionat separat, deoarece prin cablul Euroscart din pachet rezoluţia afişată este mică (480p) şi anumite jocuri nu vor rula.
2. Conectaţi Kinect-ul la consolă (nu necesită alimentarea separată dacă dispuneţi de Xbox 360 Slim, dacă aveţi un Xbox din generaţiile anterioare trebuie să o alimentaţi separat).
3. Poziţionaţi Kinectul deasupra LCD TV-ului (pe centru) sau pe standul unde se află TV-ul - cât mai central cu putinţă.
4. Porniţi consola şi introduceţi discul cu jocuri.
5. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran pentru setările iniţiale (calibrare senzor mişcare, calibrare microfon - pentru comenzile vocale).
6. Asiguraţi-vă că vă aflaţi la o distanţă de cel puţin doi metri faţă senzor şi că aveţi suficient spaţiu de mişcare în jurul vostru. Cu cât aria circulară este mai mare, cu atât mai bine pentru eventualii jucători care vi se alătură.
7. Iluminarea (naturală sau artificială) a camerei este obligatorie pentru ca senzorul să detecteze precis mişcările voastre.
Microsoft Kinect
După finalizarea setărilor, puteţi încerca jocurile incluse în pachet sau achiziţiona colecţii din magazinele de profil. Pachetul Kinect Adventures include cinci jocuri: 20.000 Leaks, River Rush, Rallyball, Reflex Ridge şi Space Pop. Fiecare dintre ele vă solicită fizic şi vă testează reflexele, demonstrând în acelaşi timp capabilităţile senzorului Kinect.
Spre deosebire de simplistul Wii, mişcările pe care le recunoaşte senzorul Kinect sunt complexe. Practic, Kinect-ul are în memorie scheletul corpului omenesc şi este capabil să recunoască şi să transpună pe ecran toate mişcările posibile. Singurul inconvenient este întârzierea de câteva milisecunde între mişcarea ta şi mişcarea avatarului tău.
În videclipurile de mai jos puteţi vedea câteva demonstraţii realizate de redactorii go4it (care au dat în mintea copiilor).
Kinect în acţiune la go4it sau go4it.ro în acţiune cu Kinect-ul.
Cum spuneam, experienţa cu Kinect depinde de la caz la caz. Copiii vor fi cei mai fericiţi să fie puşi în faţa unei asemenea provocări, la fel şi părinţii lor. Şi cuplurile tinere pot găsi în Kinect un mod bun de a se distra. De asemenea, petrecerile de acasă, cu mulţi invitaţi, capătă un plus de amuzament cu un astfel de accesoriu scos la înaintare. În schimb, Kinect-ul nu este recomandat persoanelor solitare pentru senzaţia de penibil pe care le-o provoacă.
Consola Xbox 360 Slim ne-a fost oferită la teste de evomag.ro. Costul său este de aproximativ 1128 de lei.
Separat, accesoriul Kinect costă 788 lei. Nu uitaţi de cablul HDMI pe care trebuie să-l achiziţionaţi separat. Distracţie plăcută!

 sursa

Jocuri Xbox 360 cu Kinect

De ceva vreme ma batea gandul sa imi cumpar un Kinect asa ca sambata am profitat de niste bani ramasi pe card si mi-am luat un xbox360 si kinect. Imediat au urmat 3 jocuri cumparate dupa ce am citit mai multe recomandari asa ca m-am gandit sa fac un scurt review.

Dance Central - este extrem de amuzant si un joc ideal de petrecere. L-am jucat cu cativa prieteni si am ramas surprins de abilitatile lor de a dansa. Eu eram cel mai varza dar incet incet am reusit sa imi triplez scorurile ceea ce nu inseamna foarte mult cand pornesti de la mai nimic. Important e ca am progresat. Fetele se miscau cel mai bine si erau o priveliste placuta ca sa zic asa :) Dintre cele 4 jocuri pe care le am asta este cel mai distractiv pentru party-uri


Kinect Sports - este un fel de Wii Sports dar la care mi se pare ca ai mai putin control. Cu toate acestea reuseste sa creeze o atmosfera placuta. Bowling si ping pong-ul sunt distractive iar de celalalte nu prea m-am atins. Boxul e frustrant pentru ca nu pare sa aiba nicio legatura cu realitatea. Oricum nu regret achizitionarea lui desi dintre cele 4 e jocul care imi place cel mai putin.

Kinect Adventures - este jocul cu care a venit consola si poate cauza o serioasa febra musculara. Peretica e mini jocul favorit. Este jocul pe care l-am jucat cel mai mult pana acum iar pozele ce ti le face in momente cheie sunt delicioase pur si simplu. De jucat oricum te vei juca Adventures ca e primul joc pe Kinect pe care il ai.

Your Shape: Fitness Evolved 2012 - am lasat la sfarsit ce era mai bun. Este impropriu sa ii zici joc pentru ca este mai mult un fel de antrenor personal de fitness. Mi-am selectat ce doresc sa fac si am inceput programul. M-a distrus. De 2 zile fiecare muschi din corp ma doare. Este incredibil cat de mult am putut sa obosesc si sa transpir in 30 de minute. Arata foarte bine si te corecteaza daca nu faci exercitiul corect.

Mi se pare o solutie eleganta pentru oamenii care vor sa se mentina in forma dar nu prea au timp de pierdut cu sala. Ajung seara tarziu acasa si imi incep rutina. In intimitatea si comoditatea propriei locuinte. Personal apreciez asta mai mult decat orice altceva. O sa revin pe subiect in cateva saptamani sa va zic cum sa simt si daca chiar am reusit sa dau jos niste kg.

M-am mai jucat si Fruit Ninja demo ce implica some se·ri·ous karate :)))) si pe care cred ca o sa mi-l cumpar cu prima ocazie. Trailer mai jos.

Concluzia? Cu Kinect o sa razi muuuuuuult alaturi de prietenii tai. Subliniez prietenii tai pentru ca toata experienta asta cu Kinect mi se pare ca trebuie sa fie cel mai bine savurata alaturi de alti oameni altfel esti doar un ciudat care face miscari de karate singur prin casa :)

sursa